Piratpartiet ger upp – byter namn

Piratpartiet ger upp – byter namn

Piratpartiet har hört er, klart och tydligt. Vårt namn suger. Ni vill att vi ska byta namn, och efter långa och mödosamma diskussioner har vi kommit fram till ett namn som i dagsläget säger precis allt om oss som parti: Vad var det vi sa?-partiet.

Vad var det vi sa?

• Vi sade att upphovsrätten skulle komma att vägas mot våra mänskliga rättigheter, och att våra rättigheter skulle anses väga mindre. Idag har vi IPRED-lagen. Vad var det vi sa? (http://sv.wikipedia.org/wiki/Ipred-lagen)

• Vi sade att upphovsrättsbolagen skulle vilja använda massövervakning för att sätta dit kulturdelare. Vad var det vi sa? (http://torrentfreak.com/music-group-wants-isps-to-spy-on-customers-to-stop-piracy-150324/)

•Vi sade att massövervakningen redan då var mycket större än den utgavs vara. Innan Snowden visade det en gång för alla. Vad var det vi sa? (http://en.wikipedia.org/wiki/Edward_Snowden)

• Vi sade att datalagringen stred mot mänskliga rättigheter och Europadomstolen höll senare med oss. Vad var det vi sa? (http://www.eu-upplysningen.se/Om-EU/Om-eu-I-fokus/EUs-datalagringsdirektiv-ogiltigt/)

• Vi sade att det finns riktiga nätbrott att ta tag i istället för att jaga kulturdelare, idag är #näthat välkänt men oprioriterat. Vad var det vi sa?

• Vi sade att patent hämmar utvecklingen. Idag är Teslas elbilspatent fria att använda för alla – för utvecklingens skull. Vad var det vi sa? (http://www.teslamotors.com/blog/all-our-patent-are-belong-you)

• Vi sade att Riksdagen och regeringen ville ha datalagring, trots att de påstod sig vara tvungna. Nu är de inte är tvungna längre, men vill behålla lagen. Vad var det vi sa?

• Vi sade att Reinfeldt skulle komma att kriminalisera en hel generation, att han lät andra göra jobbet ändrar inte det faktum att vi fick rätt. Vad var det vi sa? (https://www.youtube.com/watch?v=4dcGTfFvBAE)

• Vi sade att läckage och ändamålsglidning kan komma att uppstå inom FRA. Nu har visselblåsare avslöjat att information från FRA säljs till främmande makt. Vad var det vi sa?

• Vi sade att FRA-lagen inte skulle hjälpa oss att fånga terrorister, och än så länge har inga heller häktats, lagförts eller dömts. Vad var det vi sa? (https://www.youtube.com/watch?v=c2n7gYiTR0Q)

Nu är vi Vad var det vi sa?-partiet. Vi vet vad vi pratar om.

PS. Vi funderade också på Tapirpartiet.

 

Read it in all its glory on Google+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *