Har ni inte lagt ner den här stämningen än +Vattenfall?

Kanske dags att Sverige börjar investera i förnybar energi på riktigt och se till att både människor och arbetsmarknaden mår lite bättre av det.

Så mycket för en öppen och ärlig diskussion om kärnkraft i Sverige. I det här fallet är det Sverige som stämmer Tyskland för att de inte vill råka ut för något som liknar Fukushima. Vad jag vet så är Vatenfall fortfarande helägt av Svenska staten…

Inte nog med att vara överrepresenterade på Europe's Dirty 30 listan, vara utsedd till världens värsta hycklare och planera fem nya brunkolsgruvor i Tyskland.
Nä, vi ska stämma hela jävla Tyskland för att de inte vill ha en naturkatastrof. Wellcome to Sweden, the land of hypocracy.

Det är inte varje dag man gillar nått som Vänsterpartiet lallar om, men jag tycker att herr Sjösted har sagt allt som behöver sägas i sin artikel på DN häromdan:
Det tyska beslutet om att avveckla kärnkraften måste respekteras. Såväl den tyska som den svenska energipolitiken ska bestämmas demokratiskt, inte genom utpressning och hot om stämning från företag.

Läs hela artikeln på: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/orimligt-att-vattenfall-stammer-tyskland_4095417.svd

Jag vet inte vad SumOfUs kan åstadkomma med en petition och 5000 underskrifter, men jag hoppas att det leder nånvart. Jag ger de min röst iaf…

#svpol #hållbarhet #kärnkraft #vattenfall #hycklare #sverigeDirtiest company of the year? The Swedish corporation suing Germans for 4.7 billion Euros
In a secret court, Vattenfall is suing Germany for turning to green energy. And it might just get away with it if we don’t act fast.

Read it in all its glory on Google+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *