Alla elever i offentliga skolor ska lära sig att programmera

Snacka om att jag vill vara liten igen och vara med i den skolan. Och att jag gärna vill att mina barn ska vara där, eller nån liknande skola om nått år.
Vad jag känner till har man på senare åren mest underlättat att välja bort "jobbiga" ämnen från sitt individuella program. Klar man inte behöver matte tycker en del… Eller har jag helt fel?

Oavsett så tycker jag att ett sådant initiativ skulle vara väldigt bra i svenska skolor. Man läser bara rapport efter rapport som säger att det är panik med utbildningen, unga bryr sig inte om skolan, föräldrarna ännu mindre… Och det har varit så ett bra tag utan att någon har hittat nått vettigt lösning på det.

Och vad gör man egentligen för att verkligen motivera barnen att lära sig så mycket de bara kan under skolåren? Det är bara resten av deras liv som är helt beroende av det, kan det finnas nått viktigare för Sveriges framtid?Guess who’s winning the brains race, with 100% of first graders learning to code?
We’re reading today that Estonia is implementing a new education program that will have 100 percent of publicly educated students learning to write code.

Read it in all its glory on Google+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *